13 mars 2011

SM Draghund 2011



Under två dagar i strålande sol, har andra omgången och den avslutande delen i svenska mästerskapen i draghund avgjorts. Själv fick man bidra med att chippa deltagarna innan tävlingsstart, något som är nytt i draghundssporten. Otroligt sugen på att delta! Fick åka upp efter gårdagen och avreagera mig i ett tomt skidspår på Högslätten. Även om sporten är liten i landet är engegemanget bland utövarna betydligt större. Snart närmar sig barmarkstävlingarna och då ska jag f*^n vara med, om så än med en pudel ...
 




























Även den här gången fick Enya stå vid sidan om. Och är det någon som förstår hur hon känner det så är det jag! Det är ju i racet man vill vara och bara explodera! Deltagarna kom från Kiruna i norr till Mora och södra Dalarna i söder. Många bekanta ansikten från barmarks SM och första SM tävlingen i Sveg.



Som oinvig och totalt oerfaren får man ändå känslan att det här är en sport där faktiskt alla kan delta. Där intresset och kärleken till hunden är större, än att till varje pris segra. Säkert finns det undantag även i den här sporten. Men än verkar det finnas plats för rookies som jag, och för att citera ett i tiden känt sångcitat; Here I am, rocking like a hurricae! ... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar